torsdag 8 augusti 2013

Fransk Hallonkaka

Hittade detta underbara recept hos kavallinskan. Jag var såklart tvungen att testa det direkt då vi fortfarande har hallon på våra hallonbuskar.
Kakan gick hem hos både mannen och barnen, vilket måste vara ett gott betyg.

Superenkel och god, kan det bli bättre?

2 ägg
2 dl socker
2 1/4 vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
200g färska el frysta hallon
Ca 100 g smör ( kylskåpskallt)

Gör såhär 
1. Sätt ugnen på 175 c smörj en pajform med fasta kanter
2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl och bakpulver, vänd ned i ägg smeten
3. Bred ut smeten i formen, fördela hallonen jämt över och hyvla över smöret så att det täcker kakan.
4. Grädda mitt i ugnen i ca 35 min

Servera med grädde eller glass

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...