tisdag 7 januari 2014

Sandefjordsgryta

Jag äter alldeles förlite fisk, men igår gjorde jag en soppa som jag vet att jag kommer göra flera gånger. 
Den blir lite syrlig och gillar man det kan jag varmt rekommendera denna.


4 port ca 15 min

600g blandad fisk
5 salladslökar
300g sockerärtor
2 dl vitt vin
2 dl vispgrädde
2 dl créme fraiche
2 dl vatten
2 msk fisk fond, koncentrerad
Salt och cayennepeppar 
Saften från 1/2 citron
8-10 havskräftor med skal eller räkor
1 dl hackad dill

GÖR SÅHÄR;
1. Skär fisken i grytbitar ca 2 cm. Strimla salladslöken och halvera sockerärtorna.

2. Koka upp vin, grädde, créme fraich, vatten och fiskfond, låt sedan sjuda ca 5 min
3. Smaka av såsen med salt, cayennepeppar och citronsaft. Sänk värmen och lägg i fisken som är genomkokt efter ca 5 min. Rör i sockerärtor och salladslök när 1 min återstår av koktiden på fisken. 
4. Toppa med kräftstjärtar och hackad dill, servera direkt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar